Scroll to Top

Utcabállal várják az új évet Sepsiszentgyörgyön

By Emil / Published on hétfő, 31 dec 2012 15:20 DU. / No Comments / 434 views

fotóAki még nem döntötte el, hogy hol búcsúztatja az óévet, és hol köszönti az újat, annak nem kell gondolkodnia: a sepsiszentgyörgyi Szabadság téren legalább akkora buli igérkezik, mint egy éve volt. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat és a Szent György Napok szervezőcsapata idén is szilveszteri utcabált szervez a város központjában. A jó hangulat ezúttal is garantált: a megyeszékhelyi Equinox zenekar, az X-Faktorból jól ismert Ráduly Botond Manó és a 2012-es Erdély Hangja győztese, Logofătu Diana Maria, a kézdivásárhelyi Garázs zenekar, valamint a magyarországi Bon Bon együttes gondoskodnak a felejthetetlen éjszakáról. Szokás szerint két tűzijték (az egyik éjfélor, a második éjjel egykor) emeli a rendezvény fénypontját.

Tavaly többezren ünnepelték együtt az újévet Sepsiszentgyörgy központjában, remélhetőleg ez idén sem lesz másként. A szilveszteri utcabált ebben az évben is a helyi vállalkozók támogatásából szervezik meg. Az óévet a rock-feldolgozásokat játszó Equinox együttes búcsúztatja, akik Ráduly Botond Manóval lépnek közösen színpadra. Manót a román X-Faktorban egy egész ország megkedvelte, és bár számtalanszor lépett színpadra szülővárosában, mindig magasabbra teszi a mércét, és örül, hogy megmutathatja a közönségnek, mennyit fejlődött. Az újév beköszöntésével a magyarországi Bon Bon csap a húrok közé, akik kizárólag slágereiket hozzák magukkal a sepsiszentgyörgyi koncertjükre. Az együttes két tagja, Szolnoki Péter és Török Tamás már 1995 óta járják a világot Bon Bon zenekarként, slágereik ott voltak a magyar toplistákon, fiatalos, lendületes stílusukat hamar megkedvelte a közönség. Első slágerük a Viva Espana volt, utána jött a Szexepilem, a Haverok, buli, szamba, és átütő sikert arattak a Valami Amerika című film betétdalának feléneklésével, amelyet azóta is a magyar zenetörténelem egyik remekműveként jegyeznek. A Bon Bon nemrégiben jazz és swing stílusban is kipróbálta magát, nem is kis sikerrel.

A magyar idő szerinti újév elkoccintása után a kézdivásárhelyi Garázs zenekar zárja az utcabált, akik a nagysikerű Bikini projekt produkciójukat hozzák el a szilveszterezőknek. Felcsendülnek a legjobb Bikini slágerek, eredeti hangszerelésben.

A szilveszter természetesen nem telhet el a lacikonyhák ízletes fogásainak felvonultatása nélkül, a Szabadság téren a legfinomabb falatokat lehet fogyasztani.

Comentários no Facebook