Scroll to Top

Újabb rekord a Hivatalos magyar slágerlistán – ezúttal az Ossian jóvoltából!

By Emil / Published on szombat, 25 ápr 2015 10:50 DE. / No Comments / 454 views

Úgy tűnik, sorra dőlnek meg a rekordok a Hivatalos magyar top 40 album slágerlistán

Zámbó Jimmy 2001-es rekordja sokáig megdönthetetlennek tűnt: halálát követően heteken át az ő albumai foglalták el a lista első 13 helyét. 2013-ban aztán a Tankcsapda emelte a tétet: akkori aktuális lemezük (“Rockmafia Debrecen”) megjelenésével egy időben újra kaphatóvá váltak korábbi albumaik, így a lista első 14 helyét sikerült hetekre kibérelniük, ezzel megdöntve a korábbi rekordot.

2014-ben aztán Ákos húzott bele; bár neki “csak” 11 albuma szerepelt egyszerre a listán (és közben a Tankcsapdának még mindig 9, tehát ketten együtt a lista felét kitették), és szintén heteken át domináns volt a jelenléte.

Most, a 2015-ös év 16. hetében pedig az Ossian csapott oda, és nem kicsit: frissen megjelent, 20. stúdióalbumuk, a “Lélekerő” toronymagasan vezeti a listát, és mellette 17 (!) további korábbi, most újra elérhető lemezük is ott van a legjobb 40-ben. Sőt, az első tizenkettőbe is csak egyetlen egy zenekar fért be az Ossian mellett: nem fogja senki sem kitalálni, a Tankcsapda! 🙂

Ráadásul ilyen hete még sosem volt a magyar metálnak; van még Moby Dick, Nevergreen és Kalapács is a legjobb 40 között.

Előre nem tudható, hogyan alakulnak a következő hetek, mennyire tud tartós lenni a siker a top 40-es charton, de az egészen bizonyos, hogy a maga eltökélt közönségével akár egy-egy rétegzenei előadó is képes egy-egy komoly villanás erejéig “slágerlista-történelmet” írni.

Bár a fogyások döntő többsége fizikai termékekhez (CD, illetve az új lemez esetében kazetta is!) köthető, ez alkalommal már a digitális értékesítések is valamelyest segíteni tudták az Ossiant a minél több, minél jobb helyezés elérésében. Gratulálunk!

Comentários no Facebook