– Amikor vége az utolsó dalnak is címmel május ötödikén jubileumi nagykoncerttel ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját a Korál zenekar a Papp László Budapest Sportarénában – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

Balázs Fecó énekes, billentyűs, zeneszerző, az együttes frontembere felidézte: első koncertjüket majdnem napra pontosan 40 éve, 1978. május elsején adták az Ifiparkban, a színapdon az alapító tagok, Pados István dobos, Soller Zsolt basszusgitáros és Fischer László szólógitáros játszottak. A szombati több mint kétórás koncerten minden Korál slágert eljátszanak. A csapat két éve állt utoljára színpadon. Mint mondta, azt az érzést szeretnék visszaadni a koncerten, amit 1978-ban éreztek első nagysikerű fellépésüknél.
Soller Zsolt úgy fogalmazott: azzal az “erővel és odaadással, szívvel és lélekkel” szeretnék eljátszani a nótákat, mint annak idején. A koncertet megelőző felkészülés kapcsán azt mondta: ugyanazt érezték a próbák során mint régen, nem változott semmi. “Ott folytattuk, ahol abbahagytuk” – mondta.
A koncerten a zenekar tagjai mellett közreműködik Fekete-Kovács Kornél (trombita), Elek István (szaxofon), a billentyűs Herrer Pál, aki annak idején a Korál állandó turnézenésze volt, a Virtuózok Kamarazenekar és lesznek meglepetések is.
Balázs Fecó a hatvanas évek végétől a Neotonban, majd a hetvenes évek elején a Taurusban zenélt. Korál néven 1978-ban három fiatal muzsikussal – a korábban a Beatricében játszott Fischer László gitárossal, Scholler Zsolt basszusgitárossal (őt később Fekete Tibor
váltotta) és Dorozsmai Péter dobossal – állt össze.
A dalok szövegeit Horváth Attila írta, a  Balázs-Horváth szerzőpároshoz olyan slágerek fűződnek, mint a Maradj velem, az Anyám, vigasztalj engem, a Kergesd el a felhőt a házamról,
a Kölykök a hátsó udvarból vagy a Homok a szélben.
A csapat négy lemez (I. – 1980, A túlsó part – 1982, Az óceán – 1984, Korál IV. – 1986) után 1986-ban leállt. Balázs Fecó sikeres szólókarrierbe kezdett, majd a Korál 1997-ben újra összeállt és fellépett a Kisstadionban. A zenekar 2006-ban egy zömmel új dalokat tartalmazó lemezt is kiadott Ne állj meg soha címmel.

MTI

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote
provident.ro

Hozzászólás Facebook használatával

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here