Scroll to Top

Román hölgy a Billboard élén

By Emil / Published on szombat, 09 jan 2010 11:17 DE. / No Comments / 710 views

Az egyszerűen csak Inna névre hallgató mangaliai dance énekesnő dala, a Hot felkúszott a világ leghíresebb zenei listájának élére. Az amerikai rádiók játszási ranglétrájának alapján összeállított Billboard Hot Dance Airplay-en Elena Alexandra Apostoleanu, azaz Inna végzet az élen. Első alkalommal került a dobogó legfelső fokára a tengerentúlon a 23 éves hölgy, aki eddig Spanyolországban, Belgiumban, Magyarországon, Oroszországban, Moldvában Lengyelországban Görögországban és Hollandiában aratott hasonló babérokra.

Tavaly tavasszal írt alá szerződést az amerikai Ultra Records-szal, azzal a kiadóval, aki olyan sztároknak biztosította a zenei karriert, mint Armin van Buuren, Dannii Minogue, Fedde Le Grand, Kraak & Smaak, Morcheeba, Panjabi MC, Paul Oakenfold, Paul van Dyk, Tiësto, Timo Maas, Tom Novy, de román sztárok tevékenységét is ápolgatta (Akcent és O-Zone).

Az európai elektronikus zenekedvelőknek nem új az Inna név, hiszen dalai a Hot, Love, Deja Vu és az Amazing rendre a toplisták első helyeit kaparintották meg. A legsikeresebb közülük, mellyel az amerikai rajongókat is meghódította, a Hot. A kislemez platina státuszt ért el a fentebb említett országokban, ami legkevesebb 40 ezer letöltést jelent államonként. Ami az elismeréseket illeti, a szóban forgó dal elhozta az MTV Europe Music Awards díját, és több mint 30 millióan látták a zene kisfilmjét az ismert videomegosztó portálon, a Youtube-on.

Comentários no Facebook