Martin Solveig nevét tavaly nyáron jegyeztük meg, amikor a csapból is Hello című slágere folyt. Legutóbbi dalához, a The Night Out-hoz a közelmúltban készült klip. A francia DJ jövő héten Zamárdiban a Balaton Sound közönsége előtt élőben is bemutatkozik. Solveig az új dal, klip kapcsán nyilatkozott.

A legújabb kislemezed címe: The Night Out. Hol töltöttél már el egy különleges estét?

– Vegasban. Viccelek. Európában számos városban: Barcelona nyilvánvaló, de Portó és Lisszabon is remek hely. Emellett Amszterdam is vonzó, de én Münchenben és Düsseldorfban is nagyon jól éreztem magam.

Miről szól a dal?

– Egy férfiról, aki végtelenül szerelmes egy lányba, de soha nem kaphatja meg. Egyrészről ez nagyon szomorú, másrészt ez a küzdelmes szerelem készteti arra, hogy különleges dolgokat tegyen meg, amelyekre egyébként soha nem lenne képes. Azt gondolom, hogy ez egy klasszikus, filmes történet.

A dal végén sem kapja meg a férfi a lányt?

– Van egy pici valami, de nem, nem kapja meg teljesen. Akkor unalmas lenne a történet, nem igaz?

Mindenki azt mondja, hogy Párizs a szerelem városa. Így látja ezt egy párizsi ember is?

– Igen, teljes mértékig. A párizsi emberek betegesen kötődnek a városokhoz, de ennek ellenére minden elfogultság nélkül mondhatom: ez a szerelem városa. Ha valaki bulizni szeretne, akkor nem ide kell jönnie, de, aki romantikázni szeretne a szerelmével, egy kellemes hétvégét eltölteni kettesben valahol, annak Párizsban a helye. Gyönyörű turisztikai látványosságok, remek konyha várja az ide érkezőket.

Milyen számodra a tökéletes szabad este?

– A tökéletes? Mindenképpen moziban kezdődik. Film-fanatikus vagyok. A város pedig legyen mondjuk Róma. A mozi után elmennék egy étterembe, ahol a teraszon ülnék le enni, sörözni. Miután jól megtömtem a hasamat már nem maradna más hátra, mint belevetni magam egy őrült buliba. Igen, ez egy tökéletes este lenne.

Mi az, amit nem említ meg rólad a Wikipedia?

– Nem azzal kezdeném, hogy mit nem említ meg, hanem azzal, hogy miben téved. A cikk szerint a művésznevemet egy francia színésznő, Solveig Dommartin miatt választottam. Nos, ez nem igaz. Nem említi meg, hogy tudok teniszezni. A Hello klipje óta folyamatosan megkapom a kérdést, hogy „tényleg tudsz teniszezni?”, ami nagyon elszomorít. Erős amatőr teniszező vagyok, vasárnapi játékos, de tudok játszani. A harmadik pedig, hogy a szenvedélyem a XX. század eleji művészet.

 

Hozzászólás Facebook használatával

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here