Scroll to Top

Lángoló nagybőgő gyújtja fel a Vörösmarty teret és a Beshito Clubbot

By Emil / Published on hétfő, 21 dec 2015 12:01 DU. / No Comments / 675 views

A Dynamite Dudes duó az ’50-es évek blues zenéjét életre hívó, újító elemekkel megspékelt country-rockabilly talpalávalója mindig táncra perdíti közönségét.

dynamite_dudes_foto4
A klasszikus rock’n’roll muzsika mellett fültanúi lehetünk, hogy szól egy George Michael-sláger a rockabilly szellemével és bugizhatunk a The Black Keys híres Lonely Boy feldolgozására is.

A The Naked Truckersből már jól ismert, nagybőgőt megperdítő Szilágyi Misi (alias Mitch Farty) és a szájharmonikával ügyesen lavírozó Medve Balázs (alias Teddy Harpo) mindent megtesznek, hogy polgárpukkasztó módon ébresszék fel a hallgatóságban lappangó energiákat.

Misi Magyarországon egyedüli módon követi Jerry Lee Lewis és Jimi Hendrix előadásmódjának példáját, akik lángra gyújtották hangszerüket a színpadon. Igazi exkluzív, vizuális élményben lehet részünk a megpörkölődött nagybőgő látványától. Balázs, pedig akrobata módjára szájharmonikázik az oldalra fektetett bőgőn, miközben talpa alatt Misi pengeti a húrokat.

Kétségkívül ez az őrült páros a rock’n’roll lázadó szemléletét hívja elő és ketted magukkal teremtenek meg egy igényes, műfaji sajátosságokkal komplex zenét.

December elején a svájci közönség ismerkedhetett meg velük, ahol nemcsak a bent melegedők hallgathatták meg őket, hanem egy utcazenei flashmob keretében a járókelőket is maguk köré vonzották.  

December 23-án, szerdán, pedig a Síp utca 7-es szám alatti Beshito Clubban és a Vörösmarty téren a karácsonyi vásár forgatagában teszik tiszteletüket, ahol a svájci előzmények inspirációjára megajándékozzák a hazai nézelődőket egy nagy adag ritmusba öltöztetett, Jézuskát is megmozgató produkcióval.

Mivel meglepetés nélkül nem ajándék az ajándék, a vásárra ellátogatók igazi kuriózumra számíthatnak most is.

Támogató: Dickies Hungary

Comentários no Facebook