Scroll to Top

Európa legnagyobb elektronikus zenei fesztiválját rendezik Splitben

By Emil / Published on csütörtök, 02 Júl 2015 21:15 DU. / No Comments / 504 views

– Európa legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja, az Ultra Európa kezdődik július 9-én a horvátországi Splitben. A rendezvényre 140 országból csaknem 200 ezer résztvevőt várnak – jelentették be a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

    79417140618121927_ultra_2014_head_2014A harmadik éve megrendezésre kerülő eseményt négy nap helyett az idén hétnaposra tervezték, és a szokásos spliti és hvari helyszínek mellett a Brac szigeti Bol üdülővárosra is kiterjesztették. A különböző helyszíneken 250 órányi zenét szolgáltat több mint száz világhírű horvát és külföldi lemezlovas.
A fesztivált a köz- és magánvállalatok mellett a Horvát Turisztikai Szövetség és a turisztikai minisztérium is támogatja. Darko Lorencin miniszter a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy az “évről évre színvonalasabb” fesztiválnak nagyon fontos szerepe van a turisták létszámának növelésében és Horvátország imázsának javításában a zenei fesztiválok piacán.
Joe Basic, az Ultra Európa egyik szervezője közölte: örül annak, hogy egy ilyen világszínvonalú rendezvény Splitben kerülhet megrendezésre, és továbbra is ott maradhat. Hozzátette: az idén megpróbálják kiküszöbölni azokat a hibákat is, amelyek az elmúlt két évben kellemetlenségeket okoztak.
Goran Kovacevic, Split alpolgármestere elmondta: Splitnek tavaly 50 millió kunát (2 milliárd forintot) hozott az Ultra Európa fesztivál. A rendezvény néhány napja alatt a vendégéjszakák száma 12 ezerről 19 ezerre nőtt a városban.

MTI

 

Comentários no Facebook