zene.ro Web analytics

2010 – Újra lendületben a magyar Örökmozgó!

0 94

„Minden Mobilosnak! Mától újra van P.Mobil együttes!” – szólt a közérdekű bejelentés a zenekar honlapjáról: innentől kezdve minden megszólított, illetve megszállott rajongó kiengedheti tüdejéből a levegőt. Innentől kezdve az Örökmozgó csapat életében új időszámítás kezdődik.

Három hónap kellett ahhoz, hogy a negyedik ikszet épphogy elhagyó zenekar rendezze sorait. Elsőként Papp Gyula, a Hammond orgona varázslója, a kitűnő zeneszerző neve kapott nyilvánosságot, hiszen „Jules”, úgymond hazatért a Mobilba. Kevesen emlékeznek arra, hogy a Mini-, a Skorpió-, a Dinamit és még kitudjahány együttes alapítója, 1998-ban fél évet már eltöltött a bandával.

A tervek szerint visszavárták Németh Gábort, az ország egyik legjobb ütőhangszeresét és Kékesi „Bajnok” Lászlót, a mélyhangok nagyszerű felelősét, de ők másként döntöttek. A zenekari meghallgatásokon egymásnak adták a kilincset a két üresen maradt posztra jelentkezők, de ilyen-olyan okok miatt kihullottak a rostán.

Papp Gyuszkó aztán gondolt egyet, és bedobta a mélyvízbe kiváló tehetségű fiatal dobosát, Szebelédi Zsoltot, akit a Sakál sörözői közönségtalálkozón közelebbről is megismerhettek az összegyűlt mobilosok. Basszusgitárost ez idő szerint, még mindig nélkülözniük kellett. Ha végignézzük a két sokáig üresen tátongó posztra jelentkező aspiránsok névsorát, hát minden bizonnyal megérdemelnének egy külön rovatot a „Mobilizmus” honlapon!

Kis kitérő: P. Mobil közönségtalálkozó a Sakál sörözőben!

2009. december 16-án, aztán megjelent a közlemény, miszerint az utolsó kocka is a helyére került – újra együtt a P. Mobil! A Schuster Lóránt vezette csapat immáron Papp Gyula billentyűssel, Sárvári Vilmos gitárossal, Baranyi László énekessel, Szebelédi Zsolt dobossal, valamint Tarnai Dániel basszusgitárossal alkotja a zenekart, remélhetőleg az idők végeztéig. Az ifjú basszgitárosról tudni kell, hogy Szebelédi Zsolt kollégája a Papp-Sárdy n.b.b-ben, és társaihoz hasonlóan hangszerének mestere.

Az új formáció bemutatkozó hangversenye 2010. február 13-án lesz a Josefina Blues Bellben.

– Hegedűs István –
www.zene.hu

Akár ez is tetszhet A szerző további művei

Comentários no Facebook